fbpx

Kontakta oss

  Att tänka på innan du skickar oss din logotyp.

  Vilken fil skall jag skicka? Duger kvaliteten och upplösningen? Hör av dig till oss om du har några frågor och funderingar. Allt går att lösa, men tänk på att utgå från rätt original från början så sparar ni både tid och pengar!

  Checklista innan du skickar din logotyp

  • Vilken storlek ska din logotyp ha?
  • Var ska du ha din logotyp? Bilen, båten, husvagnen eller vill du kanske ha en stor skylt?
  • Har du logotypen i rätt filformat?
  • Vilken färg ska det vara? En-färg, två-färg eller 4-färg?

  Läs gärna detta innan ni skickar filer till oss!

  Det vanligaste problemet vi stöter på är att vi får in original av mindre bra kvalitet och i fel format för ändamålet.

  Skall något skäras, så måste det vara vektoriserat.

  Skall något printas, så måste upplösningen vara tillräckligt hög.

  Vi kan oftast göra om ditt original till lämpligt format, men det tar givetvis tid och kostar dig onödiga pengar. Se därför över dina original ”innan” så slipper det tillkomma en tråkig extrakostnad. Behöver du hjälp med att göra nya eller färdigställa vektor-original så gör vi givetvis det.

  EPS (vektor-grafik)

  En EPS-fil är en s.k vektorfil. En vektorfil kan förstoras och förminskas utan att den tappar i kvalitet vilket gör den till det bästa alternativet för logotyper. Detta eftersom användningsområdet för din logotyp är stor och det gör möjligheterna till storleksförändring obegränsad. Många vill t.ex. kunna använda sin logotyp till biltexter/bildekor, reklam-material, skyltar samt visitkort m.m. och då är EPS det bästa.

  OBS! Original som skall dataskäras exempelvis: bil, skylt, fönsterdekor mm, skall vara sparat som banor, alltså vektoriserat och utan linjebredd på objekten.

  TIFF, PNG, JPEG PDF?

  Det enklaste sättet för godkännande är att begära provtryck alt. provbitar av folie. EPS-liknande vektor-filer: .ai (Illustrator), .cdr (CorelDRAW) TIFF-liknande pixel-filer: .jpeg, .bmp (windows bitmap), .gif, .psd